Sukarapuakvaarion suodatus

Sukarapuakvaarioissa voi hyvin käyttää sisä-ja ulkosuodattimia, ulkolaitasuodatinta ja ilmatoimisia suodattimia kunhan muistaa tehdä niistä sukaravuille turvalliset. Yleensä se tarkoittaa että suodattimen vedenottoputki suojataan lisäämällä esisuodatus. Siihen voi käyttää esimerkiksi ilmatoimisen suodattimen suodatinpatruunaa.


Kun akvaarioiden määrä lisääntyy alkaa energiankulutus ja tilantarve kasvaa erityisesti ulkosuodattimien kanssa. Tässä vaiheessa moni siirtyy ilmatoimisiin suodattimiin. Yhden ison ulkosuodattimen sähkönkulutuksella voi vastaavasti käyttää ilmapumppua joka jaksaa ajaa kymmeniä suodattimia.


Sukarapuakvaarion suodatuksessa suosin käyttämään kahta suodatinta jokaista akvaariota kohden. Matkan varrella on rakennettu ja testattu monen moista suodatinta kunnes olen löytänyt kokoonpanon johon olen tyytyväinen.

Neocaridina sukarapujen akvaarioissa käytän suodatukseen pääasiassa kahta ilmatoimista vaahtomuovisuodatinta.

Kuvassa näkyy ratkaisu jota käytän kaikissa akvaarioissa Caridina sukaravuille. Oikeassa reunassa on double sponge suodatin ja vasemmalla puolella on ns. Asian style undergravel filter. Suodattimen voi rakentaa myös erilliseen astiaan.

Tässä akvaarioon on lisätty lasiseinä jonka korkeus on noin kolmasosa akvaarion korkeudesta. Suodattimessa on ylhäältä alaspäin lueteltuna kolme kerrosta. Aqua soil kerros, 3-5cm paksuisesta suodatimatosta leikattu pala jonka tiheys on 30-50ppi ja alimmaisena biomediaa.

Aquarium setup Jokkes Shrimp